3. jun, 2018

De week van 5 maart

 

Laat ik Max Havelaar maar gewoon Max noemen, scheelt een hoop tikwerk. Maandagmorgen dus Max bij de koffie. Mijn boterhammetjes heb ik versierd met gekookte worst, hausmacher en Brabantse metworst. Tijd om weer eens een bezoek te brengen aan AH, voor groente, vlees, melk, kaasvlinders (persoonlijke bonus) en een kartonnetje Grand Prestige (bonus, niets persoonlijks). Ook nog even naar de overburen van AH (de Galliërs dus), voor een fles whisky (zo niet Gallisch, dan toch Keltisch). De poolvakantie is voorbij, Amara had weer hockey, en ik heb haar om kwart over drie opgehaald. Bij mij thuis ben ik in de kranten gedoken en kwam ik weer boven water voor het menu van de dag: aardappels met venkel en karbonade, roomyoghurt met Spaanse sinaasappel toe. Op de Kunstkring viel het op dat Frieda al een paar dagen ondergedoken was.
Dinsdag meer Max. Een traditionele tosti: ham-kaas; ham kauwt gemakkelijker weg dan ontbijtspek. Later heb ik nog twee rijstwafels met kaas gegeten. De venkelknol was te veel voor één keer, vandaag stond er dus hetzelfde op het menu als gisteren.
Woensdag Max bij de ochtendkoffie. Voor de lunch brood met hausmacher, ham en Brabantse metworst. ’s Middags werd er op het keukenraam getikt. Jutta was haar sleutels kwijt, ze dacht dat ze misschien ontvreemd waren. Wat nu? Ik heb geen sleutels van haar, ze was aangewezen op haar schoonzoon Albert, die aan het werk was. Het kostte nog een hoop moeite Albert te bereiken. Jutta kent de telefoonnummers van Albert op de zaak en van Sabine en Albert thuis niet uit haar hoofd. Toen ik het telefoonnummer van de garage had gevonden kregen we te horen dat het nummer niet in gebruik was. Nou dat weer. Dan Sabine bellen of zij Albert kon bereiken. Voor het nummer van Sabine thuis moest Jutta haar kapster bij Cosmo bellen (kaartje met nummer in de portemonnee), daar hadden ze het telefoonnummer van Sabine genoteerd voor noodgevallen. Sabine gebeld en haar mijn nummer gegeven, zij heeft Albert gebeld en Albert belde naar mij. Of Jutta bij nog een poosje bij mij kon blijven, totdat hij kon komen. Natuurlijk. Ze was nogal overstuur, maar toen we verder aan de praat geraakt waren kon ze zich weer wat ontspannen. Om een uur of vijf kwam Albert (eerder van het werk vertrokken), met de sleutels. Jutta had ze in het brievenbusdeurtje laten zitten toen ze naar de viskraam ging, de postbode zag dat en heeft de sleutels afgegeven aan een buur en een kaartje in de brievenbus van Jutta gedaan, en toen kon Albert, die met zijn sleutel de post uit de brievenbus had gehaald, gewapend met het kaartje van de postbode Jutta’s sleutels gaan ophalen. Zo kwam alles toch nog goed. Even later ben ik de kranten gaan halen. Menu van de dag: aardappels met paksoi en karbonade, roomyoghurt toe. ’s Avonds nog een beetje Max en een beetje Kunstkring (nog geen Frieda).
Donderdagmorgen Max bij de koffie. Voor de lunch een traditionele tosti (ham-kaas). Om twee uur ben ik de meisjes van school gaan halen. Juf Sylvia had woensdag van Shahbanou gehoord over mijn meesterambities; waar ze vandaag was was niet duidelijk (misschien in vergadering of in gesprek met een ouder), ik heb even met juf Annemiek gesproken over mijn beschikbaarheid voor extra lezen en voor driesterrenrekenen. Ze heeft een hoop aantekeningen gemaakt, leuk dat ik mee wil draaien. Abigail moest naar de bibliotheek op het Waterlandplein om boeken te zoeken voor haar werkstuk (“Milaan”). Nadat thuis de schooltassen waren uitgepakt zijn Abigail, Isa en ik naar de bibliotheek gegaan; Amara bleef liever thuis. Volgende week weer Uzzi (ijs en weder dienende), vandaag niet. Dat wil niet zeggen dat we liepen te verhongeren, op het Waterlandplein valt ook wel wat te eten. Isa mocht kiezen, de lekkere dingen bakker of Emos (Turkse snackbar). De bakker, zeker weten. Isa wist precies wat ze wilde, een kaasbroodje. Abigail wilde een broodje ei-ham en ik een saucijzenbroodje. Toen namen Isa en ik allebei nog een saucijzenbroodje, maar Abigail wilde een satékroket van de Febo. Toen we bij de bakker zaten te eten, begon het te regenen, Abigail zag zelfs wat hagel. Nat en koud dus, geen lol aan, maar we moesten toch na een bezoekje aan de Febo verder. Verkleumd kwamen we bij AH, waar we boodschappen gingen doen voor het eten (slavinken, bloemkool, puree, kaassaus) en voor de afvoer (toiletpapier). Dat was dus het Honkmenu van de dag: bloemkool met puree en slavinken. Later op de avond, toen ik ongeveer op zou stappen, heb ik me laten verleiden tot een glaasje whisky met Harm (‘ééntje’). Nou, er zat niet zo veel meer in de fles, Harm besloot dat ie dan maar leeg moest. Met enige vertraging ben ik alsnog naar huis gegaan, kranten lezen en de telefoon opladen.
Vrijdagmorgen ben ik met alle vier kinderen naar school gegaan (Jiro heeft op vrijdag ook school). Ik moest er zelf zijn voor de plusklas (slimme kinderen uit groep 5, waaronder Amara, en uit groep 6 en 7; de slimme jongen uit groep 8 is verhuisd en naar een andere school gegaan, die was er dus niet meer bij). Ik ging een (gast)lesje geheimschrift geven; Nienke had mijn suggestie (coderen en decoderen) met open armen ontvangen. Ik mocht het spits afbijten. Zo te zien vonden de plusklassers het erg leuk. Om tien uur gingen ze brood eten en Jeugdjournaal kijken, ik ging thuis brunchen (geroosterd brood met kaas en Brabantse metworst). Na een heel stuk Max heb ik de krant gehaald—2x Het Parool, geen NRC, ik moet nodig eens gaan klagen, het gaat wel vaker mis—, en ben ik een van de twee Parolen gaan lezen met een glaasje wodka erbij. Van Jutta gekregen. Ik had weliswaar gezegd ach nee, dat hoeft echt niet, maar van haar hoefde het wel. Menu van de dag: farfalle met tonijn. Na het eten wat puzzelen in de nieuwe Cryptotaal en wat chatten op de Kunstkring. Frieda was er ook weer bij, ze had eerst last van een ontsteking, kreeg toen last van de ontstekingsremmer, straalmisselijk, en kreeg daarna weer iets tegen de misselijkheid, en nu ging het weer wat beter.
Zaterdagmorgen brood met hausmacher, metworst en kaas. Puzzelen in Cryptotaal, tot ik de moed had naar de brievenbus af te dalen. Met de dikke weekendkranten was ik weer een mooi poosje zoet. Tegen vijven ben ik boodschappen gaan doen (groente, vlees, gigli, beleg, brood, gevulde koeken, kaaskoekjes, pistachenootjes). Ik had nog farfalle met tonijn over, plak kaas erop, in de magnetron, dat was het menu van de dag. Na wat genoeglijke kout op de Kunstkring ben ik ’s nachts nog aan de afwas getogen (‘toch maar niet laten staan, morgen ben ik weg’). En toen had ik zin in Cryptotaal, ik kan weer niet stoppen.
Zondag werd Mitch’ verjaardag gevierd (3 maart 11 geworden). ’s Morgens was er nog tijd voor Cryptotaal en een tosti kaas-chorizo. De auto van de overkanters zit gewoonlijk aardig vol wanneer we de hort op gaan, met vier kinderen en twee volwassenen. Met moeite kan ik me dan tussen de kinderzitjes wurmen. Maar vandaag kon ik ook met Oscar meerijden naar Vleuten, hij had verder alleen Somni mee, Myrthe heeft ’s zondags cursus. Genoeg ruimte dus voor mij. Zo hebben we het wel vaker gedaan. In Vleuten hebben we natuurlijk taart gegeten, kopje koffie erbij. Er werd door een deel van het gezelschap voetbal gekeken, Ajax-Heerenveen, daarna Feyenoord-AZ. De rest zat aan de ronde tafel (ik ook). Na het gebak kwam de worst, en Margit had gehaktballetjes in satésaus gemaakt. Bij de kaasjes na de worst was er behalve stokbrood ook vijgenbrood, en dat smaakt heel goed met wat sterkere kazen. Verder werden we verwend met soto (Rox hielp mee in de keuken, zij heeft er ook verstand van). Terug naar Amsterdam ben ik weer met Oscar meegereden. Thuis heb ik nog wat gechat op de Kunstkring en Max uitgelezen.

De week van 12 maart

Maandag ging Shahbanou naar de Albert Cuyp voor overleg met haar werkgeefster en meteen een photoshoot. Ze gaat zich bezig houden met webdesign en promotie en zo, als ik het allemaal goed begrepen heb; in elk geval kan ze thuis ongestoord aan de slag op haar computer wanneer alle kinderen naar school zijn. Ik ging vanmorgen op Jiro passen toen Shahbanou de deur uit ging. Harm ging tezelfdertijd weg, ergens anders heen. Hij was om een uur of twaalf weer terug, ik ben toen thuis gaan lunchen (maisbrood met gekookte worst, chorizo en kaas). Om kwart over drie ben ik Amara (vandaag jarig!) van hockey gaan halen. Kopje koffie, en toen Rox er ook was gebak van Kwekkeboom. Thuis had ik geen haast met het menu van de dag, dat overigens nog bereid moest worden. Eerst de kranten (moest ik speciaal nog een keer voor naar beneden), en om een uur of negen boerenbraadworst met prei—een bord vol, daar hoefde niets meer bij, geen aardappels, puree of rijst bedoel ik. ’s Avonds nog wat Kunstkring en Cryptotaal. 
Dinsdagmorgen weer gauw aan de Cryptotaal. Lekker geluncht: brood met gekookte worst, chorizo en kaas met Marmite. Ik bezorgde mezelf een schoon gevoel met een dagelijkse was. Op de Kunstkring waren Reggy en ik plannen aan het maken voor een kort verblijf in Den Bosch (drie overnachtingen). Na drie keer België nu weer een Nederlandse bestemming. Om een uur of zes heb ik oud papier naar de container gebracht en de kranten mee naar boven genomen. Menu van de dag: rijst met sperziebonen en braadworst. Na het eten heb ik een puzzelboekje van het Reumafonds ontraadseld. ’s Avonds gechat op de Kunstkring (over Paleis Het Loo, waar een Romeinse munt en potscherven uit de Bronstijd zijn opgegraven bij de renovatie van de tuin; en over auto’s), Cryptotaal uitgepuzzeld en me verdiept in Elsevier.
Woensdag. Elsevier. Een verkwikkende broodlunch (½ gekookte worst, ½ chorizo, 1 kaas, 1 rauwe ham). Een bezoekje aan AH leverde me melk, een pakje BB voor bakken en braden, slagroomvla, mokkapaddo’s, mondwater en een paar flesjes tripel op, en de viskraam een paar haringen en een gestoomde makreel. De haring heb ik thuis meteen opgegeten als tussendoortje. Voor zessen ben ik naar de Galliërs getogen voor hoestdrank, en heb ik nog een keer AH bezocht (ik was vergeten sigaretten te halen). Op de terugweg de kranten meegenomen. Eerst Het Parool met een aperitiefje, toen het diner (als gisteren, + slagroomvla toe), daarna de NRC met koffie. Verder ’s avonds nog Elsevier en Kunstkring over de Den Boschplannen.
Donderdagmorgen verder met Elsevier. De lunch was behoorijk vullend: een halve makreel. Om twee uur de wekelijkse meisjes-van-schooldag; Albiona (klas van Amara) ging met ons mee. We deden vandaag wat we al lang niet meer hadden gedaan: een snack bij Bakker Bart. We wilden verder wel even naar Kruidvat (ook wat gekocht: Sallos, rumbonen, twee spannende boeken, samen maar €8,98, van Tess Gerritsen en James Patterson), en naar Action (kussentje voor op de bank, bamisoepjes, potje slijm voor Isa). Waarom zo’n afwijkend programma? We gingen avondeten halen bij Uzzi. Op weg naar huis hebben we eerst Albiona naar huis gebracht, ze woont dichtbij, in flat G. Toen thuis op het Honk patat, frikandellen, broodjes, van alles wat. Op de late avond heb ik nog wat whisky geproefd met Harm, en op de nog latere avond (misschien was het al nacht) heb ik thuis een stuk Parool gelezen.
Vrijdagmorgen was ik uitgeslapen genoeg voor de rest van de kranten, en om het middaguur de andere helft van de makreel. Elsevier uitgelezen, de nieuwe lag al klaar. Ik heb wel vast weekendsoep gemaakt, maar vandaag was het rijst met sperziebonen en braadworst uit voorraad, slagroomvla toe. Toen de soep klaar was heb ik de kranten gehaald (ik ga nooit de deur uit zolang er iets aan of op staat). ’s Avonds heb ik de Proloog van De dood in de ogen van Tess Gerritsen gelezen.
Zaterdag begonnen aan de nieuwe Elsevier. Een uitsmijter kaas-Coburger rauwe ham liet ik me goed smaken. Gisteren had ik een spannend boek (nog een Patterson) met Boekenweekgeschenk besteld, vandaag heb ik ze ontvangen. Oud papier weg, kranten uit de bus gehaald. De weekendsoep was al klaar, drie kommetjes ervan gegeten, vla toe. Op de Kunstkring ging het nog een keer over auto’s (Frieda wil een andere, waar ze gemakkelijker in en uit kan komen; ze voelt veel voor het type dat Reggy heeft, een Picasso—dat past dus mooi op onze Kunstkring). Vaak is het laat wanneer ik de bevlieging krijg de afwas weg te werken, zo ook vanavond. Ik kreeg late trek, daar heb ik wat aan gedaan met geroosterd brood met sardines. Voor het slapengaan nog een tijdje Tess Gerritsen met hoestdrank.
Zondagmorgen Tess bij de koffie. Even op mijn gemak geluncht, brood met chorizo en rauwe ham. Op de Kunstkring ging het weer verder over auto’s. Tussendoor een bamisoepje, voor het diner weer drie kommen weekendsoep. Ik merk het af en toe bij de zondagse bedverschoning: de dekbedovertrekken die ik voor de kinderen heb gekocht toen ze nog in het weekend bij me kwamen, zijn nog altijd in goede staat; de andere overtrekken zijn, het ene na het andere, rijp voor de sloop (slijtscheuren), ik heb er al twee weggegooid en nummer drie staat op de nominatie. Met Reggy heb ik weer gechat over ons voorgenomen bezoek aan Den Bosch. 

De week van 19 maart

Maandag. Toen ik De dood in de ogen van Tess Gerritsen uit had, ben ik begonnen met De zevende hemel van James Patterson. In dit tempo ben ik zo weer door mijn spannende boeken heen. Voor de lunch een paar boterhammen met rauwe ham. Er moest weer wat groente en beleg in huis komen, dus op naar AH. Koffiemelk en eieren moest ik ook hebben; een smeuïg leverworstje, een doosje knapperige kaaskoekjes en een zakje cashewnoten hoefden niet, maar ik heb ze toch genomen. Hup, ook mie en bamigroenten. Ik had last van wintertrek, maar daar viel wel wat aan te doen: een bordje gevarieerd beleg (zonder brood), en een rijstwafel met rauwe ham. Ik heb mijn thermogoed weer uit de kast gehaald, het was bitter koud. Goed beschermd ben ik Amara van hockey gaan halen. Haar klasgenootje Jinny was om twee uur alvast met Shahbanou meegegaan naar het Honk, toen ze Isa en Abigail ophaalde. Thuis heb ik de kranten gelezen en kip met prei (tweepersoons zak, denk ik) gegeten, aardappels hoefden er niet bij. Slagroomvla toe. ’s Avonds Kunstkring en Patterson.
Dinsdag ging ik bij Omega zwemmen met Neil. Eerst thuis een brunch, brood met palingworst, rundertong en boerenmetworst. Zwemmen tussen aanhalingstekens, het kwam neer op staan in het zwembad en Neil ondersteunen. Bij Omega wilden ze graag zien hoe Neil zich zou gedragen met zijn papa erbij. Hij lijkt soms erg gespannen, alsof hij het eng vindt, vertelden ze. Bij mij leek hij een stuk rustiger en ontspannener. Zo te zien had hij er duidelijk plezier in. Na zo’n uurtje gingen we het bad uit, afdrogen, aankleden. Ik ben toen zoetjesaan weer naar huis gegaan, waar ik zin kreeg in een bamisoepje. Toen ik de kranten had gehaald heb ik tussen Het Parool en de NRC in het menu van de dag verorberd: aardappels en ui gestoofd in jus, stukje kip erbij. ’s Avonds heb ik naar de Van Rossems gekeken, erover nagepraat op de Kunstkring en me in De zevende hemel begeven.
Woensdagmorgen gauw weer koffie met Patterson. Vóór de brunch ben ik gaan stemmen, drie stemmen mochten we uitbrengen: gemeenteraad, stadsdeelcommissie en referendum. Toen had ik mijn boterhammen wel verdiend, met palingworst en rundertong. Later had ik ook nog wel plaats voor een uitsmijter kaas-palingworst (zonder brood). Alvast bami gemaakt, dan kon ik zo opscheppen wanneer ik eraan toe was. Ik heb maar gauw een vuilniszak stortklaar gemaakt, de fruitvliegjes waren weer actief (® kleine maden; noem je die maatjes?). Na bami en vla heb ik de afwas gedaan, De zevende hemel uitgelezen en tussendoor op de Kunstkring over de verkiezingen gechat.
Donderdag. Ik had nóg een Patterson klaar staan, De zaak tegen Alex Cross, en ik popelde om eraan te beginnen. Voor de brunch wederom brood met palingworst en rundertong. Om twee uur ben ik de meisjes van school gaan halen. Amara wilde niet mee naar het winkelcentrum, Jiro wel. We hadden een pakje mee ter verzending, daarvoor moesten we naar Bruna. En een tasje met kleding moest terug naar B5 Mode. Toen werd het tijd voor Uzzi. Harm kwam thuis met eten van Toko Joyce, dan hoefde Shahbanou niet te koken. We hebben ’s avonds twee films gekeken en een afzakkertje gedronken (Harm en ik dus). Thuis heb ik Het Parool gelezen voordat ik ging slapen.
Vrijdag was ik weer in de ban van Patterson. Na een trimbeurt ben ik naar Galli gegaan, iets lekkers halen voor Marco (en meteen ook wat voor mezelf). Een stukje krant, bami, en toen naar Marco, die dinsdag Abraham heeft gezien. Ik verschrok even in lijn 13 toen die linksaf sloeg in plaats van rechtdoor te rijden door de De Clerqstraat. Het bleek dat er een omleiding was wegens werkzaamheden. De halte bij de Wolffstraat is (tijdelijk) weer in gebruik; daar was ik aan gewend, en hij is misschien net iets dichter bij Marco’s huis. Omdat ik niet dol ben op nachtbussen (die slingeren de hele stad door) ben ik blijven slapen. Matras, kussen, slaapzak, extra deken, zo voor elkaar.
Zaterdag ben ik om het middaguur stilletjes vertrokken, met achterlating van een ‘bedankt en tot ziens’ op een papieren zakdoekje, ik kon niets anders vinden om op te schrijven. Thuis heb ik als lunch brood met rundertong en kabeljauwlever genomen. Het grootste deel van de vrijdagkranten lag nog op me te wachten, de weekendkranten waren er intussen bij gekomen, daar was ik een hele poos zoet mee. Een bordje bami had ik bedoeld als tussendoortje, maar toen had ik voorlopig geen behoefte aan mijn weekendsoep.
Zondagmorgen Patterson bij de koffie en tussen de middag een tosti kaas-metworst. ’s Middags werd Amara’s verjaardagsfeest gevierd, het is woekeren met de geschikte weekeinden. Amara is een verwoed LOL-ballenverzamelaarster, daar houden we dus rekening mee. Er was natuurlijk weer een mooie taart van bevriend banketbakker Rijkeboer. En allerlei soorten worst, en kaas en salade met crackertjes, ovenhapjes (mini-saucijzenbroodjes en dergelijke), drankje erbij. Thuis uitbuiken, geen honger meer. Laat op de avond nog wel een slokje, zoiets glijdt soepel weg.

De week van 26 maart

Maandag had ik Patterson uit, nou was ik al weer door mijn spannende boeken heen. Tot overmaat van ramp hield mijn Senseo-apparaat er nu definitief mee op. Het was al behelpen de laatste tijd, tweekopsknopje indrukken voor één kopje. Ik heb gauw bij AH koffiefilters gehaald en thuis filterkoffie gedronken en, toen de gemalen koffie op was, korreltjeskoffie. Om kwart over drie Amara van hockey gehaald, kopje koffie op het Honk. De snelfiltermaling en korreltjeskoffie die ik (al jaren) in de kast had staan smaakten me niet zo, beetje oud denk ik.
Dinsdag heb ik het boekenweekgeschenk van Griet op de Beek, Gezien de feiten, gelezen en een kopje oploskoffie gedronken in afwachting van mijn nieuwe Senseo. Toen ik het apparaat doorgespoeld had kon ik weer aan de vertrouwde mokkapaddo’s. Menu van de dag: Aardappels met spinazie en hamlap.
Woensdag heb ik wat gelezen in Human, dat van tijd tot tijd bij de VPRO-gids zit. Vandaag brood met haring in tomatensaus, altijd lekker (vind ik). Ik kon me nog een poosje vermaken met PuzzelBrein, al hunker ik naar nieuwe thrillers. Bij de Wibra ben ik brildoekjes gaan halen, nadat ik bij Sevim te horen had gekregen dat ik een uur moest wachten op een knipbeurt. Na de Wibra heb ik poolshoogte genomen bij Cosmo, half uurtje wachten. Vooruit dan maar, ik wist dat er donderdag niets van terecht zou komen. Maar ik ga er geen gewoonte van maken, Cosmo is bijna twee keer zo duur als Sevim. Nou ja, iets in de buurt van 1,73 keer. Aan het eind van de middag kwam ik Shahbanou tegen bij AH, alwaar ik uit was op aardappels, venkel, bananen, beleg, suiker en chips. Menu van de dag: aardappels met venkel en hamlap, banaan toe. ’s Avonds nog meer PuzzelBrein en de afwas.
Donderdagmorgen ben ik op Jiro gaan passen, Shahbanou moest naar haar werk op de Albert Cuyp voor een nieuwe collectie uit Parijs. Meestal gaat ze op vrijdag, maar op Goede Vrijdag zijn de kinderen vrij van school, dus donderdag kwam beter uit. Na de photoshoot enz. is ze de meisjes van school gaan halen. Amara ging naar tante Myrthe. Met Abigail en Isa ben ik naar Jumbo gegaan (baguettes) en naar Kruidvat (nog een paar spannende boeken voor weinig geld). We hebben ook Uzzi met een bezoekje vereerd. Op het Honk aten we Turks brood met Turkse worst en baguette met tonijnsalade. Heel smakelijk. Na het eten hebben we een komische Barbie-serie gekeken op Netflix. Ik dacht eerst: Barbie? Maar we hebben de grootste lol gehad. Thuis heb ik me verdiept in de kranten en later gechat op de Kunstkring en gepuzzeld in PuzzelBrein.
Vrijdag nog meer PuzzelBrein. Het werd weer tijd voor een dagelijkse was. Ik heb gauw een van de Kruidvatboeken uit de kast geplukt, Vals spel van Harlan Coben. Spanning ten top. Om een uur of zes de kranten gehaald. Na Het Parool ben ik eerst gaan eten, aardappels met venkel en hamlap, vla toe. Daarna was ik klaar voor de NRC.
Zaterdag Coben (ik lijk wel verslaafd). Lekker gebruncht, brood met rauwe ham, leverworst en hausmacher. Abigail belde of ik zin had maandag (tweede Paasdag) op het Honk te komen; zondag gingen ze naar de verjaardag van Dimitri, zoontje van Brigitte en Jurgen. Ik ben om een uur of twee even boodschappen gaan doen bij AH. Op de terugweg kwam ik Shahbanou met Abigail en Isa tegen, zij gingen ook boodschappen doen. ’s Middags was ik weer een tijdje zoet met de weekendkranten. Als tussendoortje heb ik de laatste reepjes hamlap opgegeten, met een beetje jus. De laatste jus heb ik daarna gebruikt voor de tweede tussendoorgang, een boterham in de jus en een plak kaas erbovenop, even in de magnetron om de kaas te laten smelten. Was lekker. Voor het diner had ik weekendsoep en een banaan toe. Toen ik boodschappen ging doen heb ik de daklozenkrant Z! gekocht, die heb ik na het eten gelezen. Pro-actief heb ik ’s avonds drumsticks gebraden. En toen: gauw weer verder met Coben.
Ook zondag werd een Coben-dag. Om mezelf te verwennen had ik zaterdag een pakje met twee saucijzenbroodjes gekocht, die heb ik allebei opgegeten als paaslunch. Ik ben nou eenmaal gek op saucijzenbroodjes (en kaasbroodjes). Tegen half vier kreeg ik zin in krenten-rozijnenbrood met kaas, ook al een traktatie. Voor het diner had ik aardappels met paksoi en drumstick, vla toe. Nog even Coben, toen had ik Vals spel uit. Volgende boek (ook van Kruidvat): Verdacht van moord van Tess Gerritsen.